Discriminatie in de politiek door de diversiteitsdrammers

Afgelopen week kwam de kabinetsvorming van Rutte III volop in het nieuws. Ook werd er in de media veel aandacht besteed aan de kritiek van de diversiteitsdrammers, die het kabinet vrouwelijker en kleurijker willen maken. De ideologie achter het diversiteitsdenken is dat het kabinet een afspiegeling van de moderne Nederlandse samenleving moet zijn. Daarvoor moet alles wijken, kwaliteit, en zelfs artikel 1 van de grondwet.

Ik zal artikel 1 even voor het gemak citeren: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

De diversiteitsdrammers lijken dat voor het gemak te zijn vergeten. Met name geslacht. Dat het diversiteitsdenken discriminatie tot gevolg heeft blijkt wel uit deze voorbeelden:

Vastleggen 228213

Neelie Kroes stelde, bij het aantrede van Rutte III, voor dat de helft van het kabinet uit vrouwelijke ministers moet bestaan (zie hier). En ook Jesse Klaver pleite fanatiek voor een kabinet van 50% vrouwelijke ministers (zie hier). Zelfs de vrouwenorganisatie van de VN steunt de diversiteitsdrammers (zie hier).

 

 

 

 

Met deze voorstellen creëer je dat politici die een kabinet moeten samenstellen aangespoord worden om te kijken naar het geslacht wat iemand heeft. Bovendien kunnen mensen op het man of vrouw zijn ook nog eens afgewezen worden. Ik denk dat ik dat het best duidelijk kan maken met een voorbeeld. Stel: Rutte heeft 64% van de politieke functies aan mannen onderbedeeld en 17% aan vrouwen. Rutte gaat kijken wie de nieuwe minister van welzijn en sport wordt. Arjen Robben gaat daarvoor solliciteren bij Mark Rutte. Robben wil dat de jeugd die vastgeroest zitten aan de computerspelletjes weer laten zien hoe mooi het is om te sporten, hoe mooi het is om met je vrienden buiten een potje te voetballen. Robben wil ook dat de jeugd beter wordt voorgelicht over blessures en wat je er aan kan doen om dat te voorkomen. Hij ziet dat als z’n missie, zijn doel in de politiek en zijn doel voor het land. Totdat de vrouwelijke tegenkandidaat gaat solliciteren. Die vrouwelijke tegenkandidaat is Pia Dijkstra van D66. Ze heeft nog nooit iets met sport en welzijn te maken gehad, alleen in het verleden woordvoerder van welzijn en sport van D66, en wil stiekem weer mooie politiek baantje. Rutte twijfelt tussen haar politieke vriendin Pia Dijkstra of toch die Arjen Robben met sportervaring en met een missie voor het land. Dit voorbeeld spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Het is ook slechts bedacht door mijn rijke fantasie, want de politieke elite moeten er niet aan denken om een kenniskabinet met vakministers samen te stellen. We gaan daarom maar terug naar mijn rijke fantasie. Dan wordt Rutte op de vingers getikt. “Meneer Rutte, u kabinet moest uit 50% vrouwelijke ministers bestaan inmiddels gaat u daar al overeen”, zegt Jesse Klaver aan de interruptiemicrofoon. Onder de druk van de oppositie en de vrouwenorganisatie van de VN zwicht Rutte en wijst toch Arjen Robben af. Op dat moment wordt iemand afgewezen op basis van geslacht.

Sommige zullen wel denken dat ik overdrijf met mijn voorbeeld, maar het zorgt er zeker voor dat de nadruk gelegd wordt op man of vrouw zijn en niet wie je bent en wat je te bieden hebt aan het kabinet.

Tot slot wil ik benadrukken dat ik geen tegenstander ben van diversiteit, maar ik ben wel een tegenstander van kunstmatige diversiteit. Diversiteit groeit. Wellicht zelfs in de loop der eeuwen en een diversiteitsopdringcultuur helpt daar niet bij. Zeker niet als het gaat om een kabinetsvorming.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s