CETA is het stuitende voorbeeld hoe de Europese volkswil wordt genegeerd

Vandaag kunnen vernemen van de media dat het CETA verdrag langzaam in werking treed (zie hier). Alleen moet de kamer het nog goedkeuren (zie hier). In feite is dat natuurlijk mosterd na de maaltijd, want CETA is al door de Europese commissie goedgekeurd en wat de Europese commissie goedgekeurd moet Den Haag ook goedkeuren. Het verbazingwekkend dat de politieke elite dit kolonisatieverdrag toch ratificeren ondanks het feit dat er in Europa nog nooit zo’n groot protest en verzet geweest is tegen een vrijhandelsverdrag. En dat is ook niet zo gek. CETA is niet zomaar een vrijhandelsverdrag maar een kolonisatieverdrag. In het onderstaande filmpje wordt het goed uitgelegd waarom.

Kortom: CETA is niet alleen schadelijk voor onze democratie en onze rechtstaat maar ook nog eens voor onze gezondheid. De machtselite in de grote bedrijven interesseert dat niets. Net zo min als ze de Europese volkswil interesseert. Dat het Europese volk hun welzijn, hun voedselkwaliteit, hun democratie en hun rechtstaat willen behouden blijkt wel uit de volgende signalen:

Op 23 april 2016 gaan 35.000 mensen protesteren in Hannover tegen TTIP en CETA (zie hier).

De Oostenrijkse verkiezingen in 2016 gaf ook een duidelijk anti-CETA signaal af. Norbert Hofer (van het FPO) en Alexander Van der Bellen (van Die Grünen) werden verkozen naar de tweede ronde van de Oostenrijkse verkiezingen. Norbert Hofer is fel tegen TTIP en beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij het TTIP verdrag NIET zou onderteken als hij Bondspresident is (zie hier). Alexander Van der Bellen wilde de onderhandelingen met de VS stop zette en noemde TTIP “een aanval op onze voedsel normen” (zie hier). Het Oostenrijkse volk gaf een duidelijk signaal: Geen TTIP.

Op 17 september 2016 vinden er massaprotesten in Duitsland plaats. In Berlijn, Hamburg, Keulen, Frankfurt en München protesteren maar liefst 320 duizend mensen tegen TTIP en CETA (zie hier). Een duidelijker signaal van de Duitsers kan bijna niet.

Op 22 oktober 2016 vind een demonstratie in Amsterdam plaats tegen TTIP en CETA. De demonstratie bracht zo’n achtduizend mensen op de been (zie hier).

Al deze signalen werden genegeerd door de machthebbers in Brussel. Duitsland gaf Europees het meeste verzet en toch wil het CDU, de partij van de zittende bondskanselier Angela Merkel, een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA dus). Ook blijft het CDU een vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS zoeken (TTIP dus). Het CDU wil zelfs bij de Amerikaanse president Donald Trump er op blijven aandringen om alsnog TTIP te ondersteunen.

Vastleggen 120089

Dit is voor mij het duidelijkste voorbeeld dat de machthebbers in Brussel en partijen zoals het CDU, door mij ook wel het EU establishment genoemd, de Europese volkswil niet vertegenwoordigt. Wie vertegenwoordigen ze dan wel?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s