De Duitse verkiezingen en de opmaat naar totalitair censuur systeem

De afgelopen tijd is de Turkse president Erdogan weer vol in het nieuws. Ook in verband met de Duitse verkiezingen. Het lijkt er sterk op dat hetzelfde script van tafel wordt gehaald als wij hebben gezien bij onze eigen verkiezingen. Eerst komt er een conflict: Bij ons mocht de Turkse minister van buitenlandse zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, geen campagne voeren voor een ja tijdens het referendum over grondwetswijziging. Nadat de Turkse minister van buitenlandse zaken illegaal de grens overstak werd hij het land uitgewezen en een politieke rel barste los. Daarop riep Erdogan Nederlandse Turken op om niet op de VVD of de PVV te stemmen (zie hier). In Duitsland zien we nu hetzelfde. Na een reeks conflicten met de Duitse regering riep Erdogan op om niet op Merkel of Martin Schulz te stemmen (zie hier). Hierop wordt gezegd dat Erdogan doelbewust de verkiezingen beïnvloed in het voordeel van de opkomende Turkse nationalistische partijen. Bij ons is dat DENK. Die het met de tweede kamerverkiezingen goed deed. In Duitsland is dat de ADD (Allianz Deutscher Demokraten). Deze kaart wordt nu uitgespeeld (zie hier).

Verkiezingen beïnvloeden is ziezo de trend van “onze vijanden”. Want het script wat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd opgevoerd werd ook weer opgevoerd in Frankrijk. Poetin werd in beide verkiezingen opgevoerd als degene die de verkiezingen probeert te beïnvloeden. Eerst zagen we dat in Amerika. Trump beloofde, net als Le Pen, de band met Rusland te verbeteren. In beide gevallen werden ze geholpen door het Kremlin. De tactiek zou zijn persoonlijke informatie van de tegenkandidaat hacken en via sociale media nepnieuws verspreiden. In het geval van Trump ging het om de beruchte e-mails van Hillary Clinton. Russische hackers zouden naar verluid Clinton’s e-mails gehackt hebben en hebben door gespeeld naar Wikileaks. Dat onderzoek is nu in volle gang. Bij de Franse verkiezingen werd dit script dunnetjes overgedaan doordat de Franse tegenkandidaat ,Emmanuel Macron, Rusland beschuldigt van hacken van partijcomputers  en nepnieuws verspreiden (zie hier). Dan de suggestie gewekt dat Poetin en Le Pen een vriendschappelijke relatie onderhouden door ontmoetingen te organiseren op het Kremlin tijdens de verkiezingscampagne (zie hier). De rede waarom Poetin Le Pen achter de schermen help zou hem zitten in het feit dat Le pen bij een machtsovername de Europese unie ernstig kan verzwakken en ook nog eens de NAVO (zie hier).

Als je de feiten op een rij zet is het zeer waarschijnlijk dat Poetin Le Pen achter de schermen helpt. Algemeen bekend is dat Le pen’s Front National gefinancierd wordt door Rusland (zie hier). Niet gek dat het Front National een pro-Russische houding aanneemt. Niet gek dat het Front National zicht tegen de NAVO keert waar Poetin zo’n hekel aan heeft.

Het is dus een groot probleem dat “vijandelijke landen” onze verkiezingen beïnvloeden. Mijn voorspelling is dat dit “probleem” steeds meer tot een probleem wordt opgeblazen. Turkse jongeren in Europa worden beïnvloed door de propaganda van de Turkse media. Europeanen en Amerikanen worden beïnvloed door het nepnieuws uit Rusland. Dat vraagt natuurlijk om een harde aanpak. Een aanpak waarbij waarschijnlijk vrijheidsinperkende regels en wetten voor uit de kast worden getrokken. Het strafbaar stellen van nepnieuws wordt al door het CDU, de regerende partij van bondskanselier Angela Merkel, in de mond genomen (zie hier). In de praktijk wordt dit al toegepast door Facebook (zie hier). Recentelijk kwam naar buiten dat de aanpak van Facebook nauwelijks effect heeft (zie hier). Wat nu? Die oplossing ligt ook al klaar. Als ik iets heb geleerd van het lezen van de Duitse verkiezingsprogramma’s is het wel dat de elite steeds meer neigt naar digitalisering en kunstmatige intelligentie. Naar alle waarschijnlijkheid heeft u daar nog nooit van gehoord. Later meer. Eerst even de citaten die mij opvielen.

Het verkiezingsprogramma van het CDU

Vastleggen 119247

Het verkiezingsprogramma van de FDP

Vastleggen 158452

De term kunstmatige intelligentie zegt het in feite al intelligentie die niet echt is. Kunstmatige intelligentie kun je voor vele doelen gebruiken. Facebook wil Kunstmatige intelligentie inzetten om sneller “foute” berichten te rapporteren.

De volgende stap is dat kunstmatige intelligentie wordt ingezet om “nepnieuws” te censureren. De elite hebben dan de touwtjes in handen om kritische analyses zoals deze te censureren. Dat dit niet zomaar een complotgedachten is bevestigd wel Julian Assange van Wikileaks. Volgens Assange is het de grootste bedreiging voor de mensheid (zie hier). Assange komt met een soort gelijke analyse die ik maak. De elite bepalen dan in feite wat de waarheid is en wat niet. De Orwelliaanse ministerie van waarheid komt dan angstig dichtbij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s