De politieke analyse rondom de benoeming van Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem.

Vastleggen 110018

De burgermeesterlijke benoeming van Ahmed Marcouch heeft de laatste twee dagen geleid tot een nieuwe politieke discussie. Vooral nadat Wilders aankondigde te willen protesteren tegen de benoeming van Marcouch. Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet bracht dit punt mooi onder de aandacht. Want inderdaad de benoeming van Marcouch is weer een praktijk voorbeeld hoe het partijkartel functioneert. Nu de verkiezingen voorbij zijn, waarbij de PVDA een historische nederlaag leed, moet er met spoed zoveel mogelijk “werkeloze” PVDA leden weer snel een baan krijgen bij de bestuurskringen. Dat zien we met Marcouch. Maar dat zien we ook bijvoorbeeld bij ex staatssecretaris Martijn van Dam die vandaag een mooie baan krijgt bij de NPO. Martin Bosma maakt hier dan ook terecht een punt over.

Los hiervan sprak mij ook nog iets heel anders aan. Namelijk Wilders argument dat Marcouch de moslimextremist Yusuf al-Qaradawi bewondert. Hierover volgde in 2014 al een confrontatie tussen Wilders en Diederik Samson (zie hier). Mijn interesse werd gewekt en ik ging mij eens verdiepen in deze meneer Qaradawi. Wat interessant is is dat deze meneer Qaradawi Erdogan bewondert. Qaradawi zegt dat Erdogan een wereldwijd kalifaat aan het opzetten is met Istanboel als hoofdstad. Qaradawi vind het de plicht van de moslimbevolking om Erdogan daarin te steunen. Erdogan is uitverkoren om het kalifaat te leiden zegt Qaradawi.

Tot zover de imperialistische dromen. In feite zien we hier weer een praktijk voorbeeld politieke strijd tussen de zionisten (Wilders) en het islamisme (Erdogan) (zie hier).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s