Het klimaat van de dubbele maat.

Eergisteren sprak de kamer over discriminatie. Martin Bosma van de PVV leverde een interessante bijdragen aan het debat. Namelijk; De oorspronkelijke Nederlanders worden gediscrimineerd aldus Bosma (zie hier). De voorbeelden die Bosma aandraagt zijn duidelijk. Nederlanders worden zelf gediscrimineerd. Dat blijkt niet alleen uit de voorbeelden die Bosma aandraagt. Dat blijkt ook aan een aantal voorbeelden die we de afgelopen jaren hebben kunnen waarnemen.

De ‘Minder witte oude rechtse mannen’ uitspraak van PVDA lid Mei Li Vos werd niet vervolgd (zie hier). Ondanks het feit dat ze massaal is gerapporteerd bij Meldpunt Discriminatie (zie hier)

Met de aangifte van Geert Wilders tegen Anne Fleur Dekker, die opriep stenen op Wilders te gooien, is niets mee gedaan (zie hier)

De opmerking van Domien verschuuren die minder witte mannen bij 3FM wilde werd niet vervolgd en werd zelfs niet ter verantwoording geroepen. Terwijl de opmerking van Giel Beelen over Sylvana Simons wel aanleiding af tot media-aandacht (zie hier).

Er wordt natuurlijk erg met twee maten gemeten. Wilders moest voor de rechtbank komen voor de minder minder Marokkanen uitspraak, maar de uitspraken van PVDA lid Mei Li Vos en Domien Verschuuren worden ongemoeid gelaten.

 Dan heb je in Nederland gelukkig nog een partij als DENK die voor het bestrijden staat van de dubbele maat en het keihard aanpakken van discriminatie en racisme. Het is alleen ironisch dat DENK racisme en discriminatie eerder veroorzaakt dan bestrijd. Zo blijkt uit het verkiezingsprogramma van DENK.

17883803_1900035133614604_5104974175475947866_n_LI

“Diversiteitsquota voor vrouwen, mensen met een migrantenachtergrond en met een beperking” aldus het verkiezingsprogramma.  Door deze maatregel wordt kwaliteit van de werknemer buiten spel gezet. Bedrijven zijn dan gedwongen zich aan het Diversiteitsquota te houden waardoor een bedrijf juist op ras gaat sorteren. Met als gevolg dat Diversiteit wordt boven kwaliteit gezet en autochtonen worden gediscrimineerd. Precies wat DENK wil bestrijden, discriminatie en racisme, wordt juist door de maatregelen van DENK aanwakkert. 

 Het hele verhaal rondom het Diversiteitsquota is ook de grootste grondlegger van Nederlanders die gediscrimineerd worden. Dat blijkt ook uit de voorbeelden van Martin Bosma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s