Eindelijk! De PVDA heeft geleerd van de verkiezingsnederlaag.

Het is inmiddels bijna 3 maanden geleden dat de Nederlanders naar de stembus mochten. In die drie maanden zijn er lachwekkende toneelstukjes opgevoerd om het volk de illusie van democratie en oppositie te geven. Het is lachwekkend te noemen dat de formatiepoging met VVD, CDA, D66 en GroenLinks is mislukt. Alsof er zoveel verschil in beleid zou zitten. Het is immers de EU die ons via ondemocratische gekozen richtlijnen aan ons eisen stelt en welk kabinet dan ook niet aan hun. Het zou stuk zijn gelopen op het onderwerp migratie terwijl het toch algemeen bekend zou moeten zijn dat de EU grotendeels ons immigratiebeleid bepaalt. Het gekozen kabinet mag daar een punt of een komma wijzingen maar dan heb je het ook ver gehad.

En dan heb je nog de lachwekkende situatie rondom het uitsluiten van de PVV. Rutte kwam in meerdere debatten met het verwijd naar Wilders, door weg te lopen uit het Catshuis, het partijbelang boven het landbelang stelt. Het ironische is dat Rutte precies hetzelfde doet: Nederland is gebaat bij een strenger immigratie beleid, wat alleen te realiseren valt met de PVV, de rest van de mogelijkheden willen meer immigratie. Om de PVV uit te sluiten kan Rutte dus nooit een strikt immigratiebeleid realiseren en daarmee dient hij dus niet het landsbelang.

Nu de onderhandelingen met GroenLinks zijn mislukt en de PVV wordt uitgesloten, wordt zo nu en dan de PVDA genoemd als nieuwe conciliatiegenoot genoemd. Schandalig! Dat dat überhaupt bespreekbaar is met zo’n verkiezingsnederlaag. Gelukkig is er goed nieuws: Asscher heeft aangekondigd niet deel te willen nemen aan de formatietafel (zie hier). In een uitzending met Pauw heeft Asscher dit nog eens duidelijk bevestigd (zie hier). De PVDA sluit zichzelf dus, terecht, uit na hun verkiezingsnederlaag. Maar er is meer: De PVDA heeft de PVV boycot eindelijk beëindigt. Laten we eerlijk zijn het deze “boycot” heeft niets met fatsoenlijke politiek te maken maar met persoonlijke haat. Welk voorstel de PVV ook deed de PVDA steunde het niet. Nu wordt er weer gekeken naar de inhoud van de moeite. Zoals politiek hoort te werken. Een stap in de goede richting dus. Al helemaal een goede stap in de richting is is het formatieadvies van Aboutaleb: laat de PVV meeregeren. “De kiezer heeft gezegd: centrumrechts moet het doen” “De PVV zit ook in het rechterkamp, dus ze zullen met elkaar moeten rooien. Ik vind dat eerlijk naar de kiezer.” Aldus Aboutaleb. Aboutaleb wil zelfs de immigratie beperken vanwege het draagvlak. “Je kunt alleen maar vluchtelingen toelaten in een mate die de Europese burgers accepteren”, aldus Aboutaleb (zie hier). De PVDA heeft in z’n bestaansgeschiedenis zich nooit druk gemaakt om de Europese volkswil op het gebied van immigratie. Dat het draagvlak er niet is blijkt wel uit dit onderzoek van Chatham House.

moslims

Maar het kan nog mooier PvdA prominenten Rob Oudkerk en Wouter Bos hebben spijt van de zwijgcultuur en spijt van het demoniseren van Pim Fortuyn.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s