De strategie van Donald Trump

i3

Toen ik Gisteren het nieuws horde verbaasde ik me enorm. De Amerikanen hebben in opdracht van Donald Trump met Tomahawk-raketten een stelling van het Syrische regeringsleger gebombardeerd. Dit na de gifgasaanval in Idlib op burgers en kinderen, de meeste geloven dat Assad achter de aanval zit, Andere gevolgen weer dat de rebbelen er achter zitten, je komt er maar niet uit. Hiermee breekt Trump met de belofte om de VS buiten oorlogen te houden te omstreden regimes. Hiermee breekt Trump ook met de belofte om de band tussen de VS en Rusland te herstellen. Zijn kiezers zijn met deze actie teleurgesteld in Trump, die juist om Trump stemde omdat hij tot tegenstelling van Clinton geen nieuwe oorlog in het midden oosten wil. Zijn fans zoals Paul Joseph Watson en Alex Jones keren zich tegen Trump. De kans is groot dat het gewone volk volgt.

Vanuit het oogpunt van het volk valt dit natuurlijk niet uit te leggen. De juist op Trump stemde omdat hij tot tegenstelling van Clinton geen nieuwe oorlog in het midden oosten wil. Omdat Trump tot tegenstelling van Clinton wel een vredesband met Rusland wil.

Vanuit het oogpunt van de elite is dit wel goed uit te leggen. Laten voorop stellen dat Trump hier grote voordelen uit kan halen. Ten eerste maakt Trump gehakt met de continue demonisering van De democraten die Trump neerzette als een soort Russische pion. Ten tweede maakt hij nu zijn vijanden bang. Trump laat hier mee zijn tanden zien. Zo heeft hij belooft de Noord Koreaanse provocaties niet meer te pikken (zie hier). Trump heeft vaker aangeven dat hij vind dat China te weinig doet om het  Noord-Koreaanse kernwapenprogramma te stoppen (zie hier). Timing is altijd een belangrijk element bij de elite. De vraag moet dus zijn: Waarom laat Trump nu met deze aanval zijn tanden zien? Gisteren zat hij bij de Chinese president Xi Jinping aan tafel (zie hier). Je zou kunnen stellen dat deze aanval  president Xi Jinping licht onder druk moest zetten om zich te bewegen naar de richting die Trump wil. Kim Jong-un moet hiermee ook licht onder druk worden gezet.

Het belangrijkste is natuurlijk dat Iran hiermee onder druk moet komen te staan. Trump is het met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu eens dat westerse landen niet met Iran zouden moeten onderhandelen, omdat dat land Israël zou willen vernietigen. Netanyahu was daarom ook blij toen Trump de verkiezingen had gewonnen en noemde hem “een ware vriend van Israël” (zie hier).

Ik denk dat ik in mijn film “De verkiezing kolonisatie” ernaast zat. De analyse die wel aansluit op de situatie van nu is deze. Dat rechts populisten worden gecontroleerd door Israël. Trump hoort dus ook bij die groep. Het viel natuurlijk te verwachten als je de banden tussen Trump en de Rothschilds bestudeert (zie hier). Iran en Noord Korea zijn de laatste landen die niet onder de hoede van het Federal Reserve Rothschilds banksysteem vallen. Opmerkelijk mag het wel genoemd worden dat juist deze twee landen worden aangepakt door Trump. Met andere worden: deze aanval heeft alles weg van een strategische zet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s