Verkiezingen: kies je marionet

Gisteren ik keek naar Cafe Weltschmerz waar Ancilla van de Leest (lijstertrekker van de piratenpartij) te gast was (zie hier). Het interview, maar ook haar partij vind ik erg interessant. Zeker vanwege het feit dat heel politiek Den Haag zich geen enkele zorgen maakt om de gevolgen wat Automatisering en digitalisering met zich mee brengt. Over transhumanisme hoeven we het al helemaal niet over te hebben. De steeds oprukkende macht van de grote bedrijven zoals Google en Facebook is ook een dood onderwerp. De piratenpartij is de enige die dit geluid vertegenwoordigt. Nu ging het interview over veel meer dan dat. Het ging ook over de lobby en het establishment en hoe we daar doorheen moeten breken. Als iemand in de politiek een duidelijke “breek het establishment boodschap” heeft dan is het wel Thierry Baudet van FVD (Forum Voor Democratie). De boodschap van Baudet is dan ook “breek het partijkartel”. Baudet gaat nog verder en zegt dat we in een schijndemocratie leven (zie hier 7:04). En dat ben ik volledig met hem eens. We in een schijndemocratie. Laten we nou eens eerlijk zijn: De westerse democratie kun je vergeleken met een democratie in een gevangenis, waarbij iedere paar jaar een nieuw management door de gevangenen wordt gekozen. Als u gaat zien wie er achter de schermen aan de touwtjes trekt, dan moet u de conclusie trekken dat stemmen feitelijk geen enkele zin heeft. U krijgt tijdens de verkiezingen een illusie van keuze voorgeschoteld. Voor iedereen die nog niet wakker is: Politici dienen niet u belangen, maar dienen de belangen voor hen die achter de schermen aan de touwtjes trekken en diegene die de Politici betaalt. Ik zal het stap voor stap uitleggen wie er precies achter de schermen aan de touwtjes trekt en welke machtmogelijkheden er mee spelen.

Het EU establishment

Het EU establishment heeft u jarenlang een illusie van democratie voorgelegd. De EU heeft maar een machtsorgaan die alle richtlijnen en regels bedenkt in Europa en dat is de Commissie-Juncker. 28 eurocommissarissen bepalen het beleid. Om een voorbeeld te geven, de EU bemoeit zich met ons immigratiebeleid. Om nog een voorbeeld te geven, wij gaan niet zelf over onze begroting. Ook dat wordt voor ons voorgeschreven door de EU. Niet alleen wij maar alle lidstaten van de Europese unie worden dictatoriaal gerund door de Commissie-Juncker. In feite stelt ons beleid niets meer voor. Den Haag is verandert in een stadbestuur dat braaf de richtlijnen moet opvolgen die de EU aan hen stelt. Dit houdt dus ook in dat alle partijen die in de Europese unie willen blijven feitelijk u een illusie van beleid voorleggen. Het maakt dus niet uit of VVD, CDA, SP, Groenlinks of DENK stemt. Allemaal zijn ze gebonden aan de richtlijnen van de EU. Als ze zich niet aan de richtlijnen houden volgen er sancties.

Het zionistisch establishment

Onder het zionistisch establishment bevinden zich met name de rechts populistische groepen. De rechts populistische groepen zijn zionistisch, worden gefinancierd door zionisten of spreken zich positief uit over Israël (dus ook over het zionisme).Het zionistisch establishment runt deze rechts populistische groepen (zie hier).

 

Het transhumanistisch establishment

We komen even terug op Thierry Baudet van Forum Voor Democratie. Baudet neemt natuurlijk duidelijk afstand van Brussel. Baudet lijkt zich ook niet te mengen met zionisten. Bij welk establishment hoort hij dan? Het transhumanistisch establishment: Baudet is een voorstander van digitalisering, zo kunnen we lezen in zijn verkiezingsprogramma.

vastleggen-006030_ink_li

Onder investeren in een digitale infrastructuur kun je natuurlijk veel onder verstaan. Het transhumanistisch establishment richt zich met name op “slimme steden”. Voor het geval dat u niet weet wat “slimme steden” zijn is het handig om de documentaire van Tegenlicht te bekijken “Hoe slim worden onze steden?” (zie hier). Activist Aral Balkan waarschuwt voor het feit dat Google data opkoopt bij de centrale overheid. Niet alleen de overheid maar ook Google weten op deze manier alles over jouw. Zelf waar je parkeert als je gaat stappen in Eindhoven. Uit de documentaire bleek ook dat de overheid u controleert op sociaal media om u gedrag te voorspellen. Tel de combinatie van de Google data er bij op en Google en de overheid weten wie u bent waar en wanneer u ergens heen gaat en maken een profiel van u die moet voorspellen welke keuzes u maakt. Deze techniek kan natuurlijk snel misbruikt worden. Zeker in een dictatuur waar alle burgers gecontroleerd moeten worden.

Ik mag hopen dat Baudet met investeren in een digitale infrastructuur niet investeren in “slimme steden” bedoelt.

Piratenpartij

Ten slot kom ik terug op de Piratenpartij. De Piratenpartij is helaas ook geen alternatief. Hoewel de piratenpartij kritisch is over de macht van de EU, horen ze wel bij het EU establishment. Ik moet er aan toevoegen dat het niet bewust is, maar slechts naïveteit van de partij om de EU werkelijk te hervormen.

vastleggen-004000

Uit het verkiezingsprogramma van de Piratenpartij blijkt dat de Piratenpartij de EU ondemocratisch vinden. Ze benoemen zelfs hoe de machtsstructuur daar werkt. De Europese commissie of zoals ik met noem de Commissie-Juncker bepaalt het beleid. Maar toch blijft de Piratenpartij er voor pleiten om de EU te hervormen. Ze zullen lachend worden aangekeken en vriendelijk duidelijk gemaakt dat ze alleen raad mogen geven aan de Europese commissie. Worden ze prutaal en weigeren ze richtlijnen op te volgen: sancties.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s